söndag 1 maj 2011

Västerås Tidning - 2011

image

http://www.direktpress.se/vasterastidning/Hem/Aktuellt/Vi-graffitimalare-ar-inga-heroinister-eller-busar-/

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker det är riktigt bra med reportage om graffiti! Tycker dom ska fortsätta nöta på om graff! Försöka få bort bilden om att vi är dödsknarkande kriminella som dödar varenda jävel som kommer nära oss! Och verkligen visa att det finns folk som inte vill förstöra osv osv! MER REPORTAGE! GE SVENSSON PÅ KÄFTEN OM DERAS FÖRDOMAR

Anonym sa...

Många fördomar stämmer, många klottrare är kriminella och knarkare, sluta tro att graffitin kommer bli rentvådd, det är ETT BROTT I VILKET FALL. ge upp nu snälla, det är olagligt, att vara kriminell betyder att man begår brott, så hur kan graffitimålare inte vara kriminella? och nej jag är inte en vardagshjälte, jag bara säger som det är.

Anonym sa...

Visst det är olagligt men det är många andra saker som är olagliga som accepteras. Fortkörning tex är mycket kriminellt, många bilförare tar droger, man riskerar sitt eget och andras liv. Ändå tillåts det att köra för fort på upplåtna platser. det är även lagligt att ha bilutställningar med forta bilar trots att det inte finns en människa som köper en bil med 300hk bara för att ha lite omkörnings marginal.


Många av de som vill att graffiti ska accepteras är sådana som köper färg, målar på halvlagliga fame, de gör inte droger och är allmänt okriminella. Är men däremot kriminell (bortsett då från lite graffiti gangsta), lever på brott, tar droger etc så skulle i allafall jag skita i vilket..


Å andra sidan skulle graffiti vara tämligen ointressant om den var helt accepterad men jag tycker ändå att de som vill eller har behov av att vara laglydiga ska ha en chans att vara det.

Anonym sa...

nu hittar jag inte någon relevans i fortkörning och klotter då det är 2 olika världar, men dem flesta köper sin färg, det är inte 92 längre.

Om man vill göra laglig graffiti så är det bara spika upp ett plank eller ta lite plast mellan träd, alternativt dra till ett fame. Det är inte så svårt, att försöka legalisera graffiti är väl bara korkat, man kan inte göra det och dessutom håller inte teorin, hur fan skulle det se ut om det var lagligt? TEORIN OCH DRÖMMEN HÅLLER INTE OCH KOMMER ALDRIG GÖRA DET. Inse det nu snälla, sluta bara, ska man klottra är man kriminell, och kriminalitet kommer aldrig bli lagligt.

Anonym sa...

Visst det finns tungt kriminella graffare som tar droger och allt annat skit, visst jätte coolt 35 hiphop gangster poäng till dom! Men sen finns det även dom som lägger välplanerade burners osv. Och dom som kör helt seriöst (menar inte att alla andra dödsknarkande mördar graffare inte är seriösa) Dom kanske vill kunna visa att graffitin kan vara en bra grej. Dom kanske vill lyckas få den här satans kommunen att ge Västerås en laglig vägg igen? När man hör folk som tycker vi är lika jävla farliga som mördare och våldtäksmän och ska ha värre straff än dom då är det väl ändå något fel? Enligt mig så har inte droger och graffiti något tillsammans. Det är ju inte direkt så att en pundare börjar graffa för att det "hör ihop" eller har jag helt fel?

Anonym sa...

Vem har sagt att det ska legaliseras? Graffiti kommer aldrig att bli lagligt, men en ändrad syn på det hade inte skadat! Som ett citat från en intervju om graffiti.



"Graffiti = tags = förstöra för så är det med det mesta av klottret. Enligt mig är dessa personer värre än mördare, de kostar samhället mer, och bör därför likvideras."

Ska det verkligen vara så att vi är "värre" än mördare? Och ja visst så kan man spika upp plankor eller köra på stretchplästik mellan två träd, men en laglig vägg behövs här i Västerås.

Anonym 3 igen sa...

Relevansen i fortkörning vs klotter är kanske inte helt självklar.. man får tänka i olika banor och dra paraleller för att få ihop det.. Det rör sig dock om en värld, en opinon, ett rättsväsende, ungefär samma straffsattser och man kan göra det alldagligt, eller ta det till extremer som tex ghostrider..


Som jag skrev så vill jag inte att graffiti ska vara laglig överallt, Ett plank i skogen funkar väl om man bara vill måla. Men det kommer ju bara vara jag som målar där och det blir ju rätt trågigt. Det går inte riktigt att jämföra med ett lagligt fame som tex lillåudden, kolhamnen eller ringen som fanns förut där man träffar folk och ser nya målningar varje dag.. Jag har absolut inget problem att åka några mil, men det kräver i regel planering vilket för min del hämmar kreativiteten.. så för min del är det bara bra om oponionen accepterar det vi gör om än bara på en begränsad yta i nått gammalt industriområde, det kommer ju ändå aldrig vara fråga om några lagliga tunnlar eller tåg, den delen av scenen kommer ju förbli som den alltid varit.

Anonym sa...

Äntligen någon som tänker så som jag gör.


"Som jag skrev så vill jag inte att graffiti ska vara laglig överallt, Ett plank i skogen funkar väl om man bara vill måla. Men det kommer ju bara vara jag som målar där och det blir ju rätt trågigt. Det går inte riktigt att jämföra med ett lagligt fame som tex lillåudden, kolhamnen eller ringen som fanns förut där man träffar folk och ser nya målningar varje dag.. Jag har absolut inget problem att åka några mil, men det kräver i regel planering vilket för min del hämmar kreativiteten.. så för min del är det bara bra om oponionen accepterar det vi gör om än bara på en begränsad yta i nått gammalt industriområde, det kommer ju ändå aldrig vara fråga om några lagliga tunnlar eller tåg, den delen av scenen kommer ju förbli som den alltid varit."