söndag 1 maj 2011

Blackbook Västmanland, recension - 2011

image

Jag tycker den är över förväntan, tjock fet, bildmaterialet lämnar en del att önska för min del. saknar en del målningar samt att vissa är beskurna lite väl mycket. Miljöerna har för mig med åren blivit en lika viktig del som själva målningen.. stort plus för "crew" bilderna och den bombade toaletten, sånt som väcker minnen.

Målare från västerås som intervjuvats är Meanie, CFL, Out, Arom och Mind.. de pratar om graffitiscenen i allmänhet och lägger inte så stor vikt på enskilda målare eller crews utan fokus ligger mer på deras egna berättelser och värderingar..

Målarna har varit med länge och överlappar varandras tidsepoker, det känns uppriktigt och 80talet avhandlas som jag minns det..

Riktigt kul är det när Out berättar att han smög på Puppet och CFL kastade sten efter honom.. det är ungefär den bilden jag har av WSR crew, de var lite "larger then life" och det var inte helt självklart att gå fram och snacka med dom när man var toy.. Har själv blivit utskälld av Quality men nekade och slapp åka på däng.. helt oskyldig till anklagelserna var jag dock inte :)

Finns en del tryckfel i boken som tex Point & Intro godståget är gjort 1990, inte 99. Grytahamnen har aldrig existerat, fanns en gammal skjutbana där vars ammunitionsförråd var ett fame, "Gula Huset". Fame målningen (Kalle Anka tunneln) var i korsning Kungsängsgatan/ Björnövägen etc.. Detaljer som i det stora hela inte är så viktiga men det kan vara bra att ha i åtanke att en del felaktigheter kan förekomma.

Bilder på en del i boken omtalade målningar hade också varit på sin plats i övrigt är jag mycketnöjd.

Boken får 4,5 av 5 NY fatcap och ett + i kanten för det snygga omslaget och det fyndiga reklamutskicket, Din första blackbook, skrattade jag gott åt häromdagen.

/ Oldschool Graff

Västerås Tidning - 2011

image

http://www.direktpress.se/vasterastidning/Hem/Aktuellt/Vi-graffitimalare-ar-inga-heroinister-eller-busar-/

IAK - 2011

WP_000164