måndag 16 september 2013

Klottret har halverats - 2013

image

http://vlt.se

8 kommentarer:

Qubetone sa...

När Askarna flyttade från v-ås så gick väll graffen ner med ca 50 % ute på gatorna.. Hoppas några kan ta över efter dom nu och liva upp staden igen!

Anonym sa...

Sitter två nya ask möh längs E18 så alla askare kan inte ha flyttat

Anonym sa...

Jag har skrivit en insändare till vlt och mejlat dom att jag vill att dom ska skriva att klottret har minskat men att vandiliseringen har ökat med 428% (fyrahundra procent) enligt västerås stad. Enbart Augusti kostade reperationerna av busskurerna 318 000(!) enligt västerås stad, Under sommarn anmäldes över 50 våldtäkter i västerås som kostat en massa pengar. Minskingen beror på folk flyttat,dött, med mera istället.

Anonym sa...

graffiti är häftigt

Anonym sa...

att graffen dog när askarna flyttade beror inte enbart på askarna, just de senaste 2 åren har buffningen under sommaren ökar extremt. Från att tunnlar buffades 1-2 ggr/år verkar dom nu köra lite "efter behov", och vissa tunnlar måste ha tvättats 6-7 ggr bara sedan våren.

Anonym sa...

Men att dom buffar tunnlarna betyder ju inte att graffen inte gått ner? Utgår från att dom räknar i antal anmälningar ang klotter dom får in och för att dom sanerar oftare betyder ju inte det att graffen minskar. V-ås är mer eller mindre dött på graff secenen just nu är dåligt med arvtagare efter dom större crewsen som , Tro , ÖR , Ask , 138 , Pyropack osv.. Är ju bara Möh och nå mer crew som jag anser som aktiva just nu iaf.

Anonym sa...

graffen kanske ökea igen när ett crew på T dött ut som var så farliga ?

Anonym sa...

Att anmäla "klotter" tycker jag är fel benämmning. Skadegörelse är den rätta. Skadegörelse är att förstöra eller skada fast eller lös egendom till men för annans rätt till egendomen enligt 12 kap 1 § brottsbalken. Sedans delas dom olik varianterna in i olika nummer som t ex 1207 är polisens brottskod för skadegörelse genom graffiti.
Brottet Skadegörelse bara ökar i västerås. Sen så tycker jag synd om alla yngre som blir gripna. Dom är orutinerade och blir fällda för allt dom gjort och slutar. Blir man gripen på bar gärning och dom har bevis på att de verkligen var du som sprejade. Så är de bara att ta böter. Men den som eränner att den har gjort 50 andra målningar med samma tag utan bevis ska inte syssla med annat än att palla äpplen!